Alt du behøver at vide om forsendelse af lithium-batterier, bærbare computere og mobiltelefoner

A laptop prepared to be packed and shipped

Vidste du, at alle batteridrevne enheder som fx. bærbare computere og mobiltelefoner er klassificeret som farlige varer til forsendelse?

På trods af dette hører batterier ikke til kategorien af varer, det er totalt forbudt at sende. Men batteriet – eller det batteridrevne udstyr – har brug for særlig opmærksomhed, så det pakkes i overensstemmelse med afsnit II i IATA Packing Instructions (PI), før det gøres klar til rejser til lands eller i luften.

Forvirret? Bare rolig. Du kan altid lade os pakke og sende for dig. Men hvis du er interesseret i at vide mere, så læse videre og lad os guide dig igennem det.

Hvad er reglerne for pakning, mærkning og mærkning af batterier, bærbare computere og mobiltelefoner inden forsendelse

Ifølge IATA DG Regulations skal batterier – eller batteridrevet udstyr – identificeres og kategoriseres meget nøjagtigt. I nogle situationer skal de pakkes, mærkes og ledsages af en “Afsendererklæring for farligt gods”.

Der er også en grænse på maksimalt 2 enheder af batteridrevet udstyr (mobiltelefoner eller bærbare computere), som en enkeltperson kan sende i samme forsendelse. Men for at sende i såkaldt “bulk” kan man indhente en særlig tilladelse fra transportvirksomhederne.

Der findes flere slags batterier i dag, men de mest foretrukne er lithium-batterier. På grund af deres store strømtæthed, lave vægt og evne til at blive genopladet, er de et populært valg. Der er 2 typer af lithium-batterier – Lithium-metalbatterier (som ikke kan genoplades) og Lithium-ion-batterier (genopladelige og de mest udbredte nu til dags).

Overvej dette inden forsendelse af batterier, bærbare computere og mobiltelefoner:

  • Beskadigede eller dysfunktionelle batterier eller celler kan ikke sendes.
  • Hvad er batteritypen: Ion – Lithium eller Ion – Metal?
  • Send batterier sammen med udstyret eller pakket ned i udstyret.
  • Markér altid antallet af batterier, celler og/eller enheder.
  • Sørg for, at elektronikken er slukket, og tag forholdsregler for at sikre, at den ikke tænder under transporten.
  • Hvert batteri, celle og enhed skal pakkes separat, før de samles i en større kasse.
  • Sørg for, at den relevante mærkning er til stede, overholder standarder og er læselig.
  • Angiv navnet/oplysningerne på batteriets eller cellens producent.

Professionel kurerservice i København kan du stole på på

MBE Danmark er godkendt og autoriseret til transport af farligt gods af både UPS og DHL. Så du kan stole på, at vi lægger særlig vægt på at overholde de fastlagte kriterier af IATA. 

Alt batteridrevet udstyr vil blive håndteret i overensstemmelse med afsnit II i IATA Packing Instructions (PI), fra standard mængdepakning til nøjagtig mærkning, der sikrer, at forsendelserne leveres til tiden og uden problemer.

Kontakt os i dag, så finder vi sammen den bedste løsning.